Några frågor till Anette.
 

Anette Book

Hur kom det sig att du började yoga?
Jag följde med en väninna på ett pass Poweryoga i år 2000. Det var på en träningsstudio, och jag fortsatte att gå på dessa klasser. Lite senare deltog jag på en helgkurs i Ashtangayoga och trots att jag till en början kände ett stort motstånd så fastnade jag på något vis ändå. Sedan dess har yogan varit en del av min vardag. 
 
Berätta om din yoga-utveckling
Tidigare när jag hade ett fulltidsjobb, så blev yogan ett sätt för mig att släppa taget om alla tankar och funderingar, och alla bekymmer slätades ut på något vis.
På senare år har jag backat lite. Yogan är fortfarande ett verktyg för att hitta lugnet, men jag ha blivit mer lyhörd och känner efter vad jag behöver i stället för att bara köra på.

 
Har du någon favorit asana och pranayama?
Surya Namaskar A, solhälsning A, tycker jag mycket om! Och ska jag nämna en till så blir det Sirsasana, huvudstående. Den hade jag svårt för först, men den har hjälpt mig att vara modig och känna tillit till livet.
Efter mina yogapass gör jag ofta Nadi Shodana, växelandning, för jag tycker den hjälper mig känna mig klarare i huvudet.

 
När startade du AshtangaYoga Karlskoga?
Det var 2010.
 
Har du haft några andra jobb?
Mitt första jobb var i affär. Och sedan har jag jobbat 43 år på et stort teknikföretag, där jag haft lite olika roller som t ex  produktionstekniker, laboratorieassistent och administratör.
 
Vad är det bästa med ditt jobb?
Mötet med eleverna! Att få lära ut ett verktyg för att öka sitt välmående!
Våra elever har alla möjliga bakgrunder och livssituationer, och min roll som lärare är att möte alla just där de är just då. Jag tycker om att vi delar upplevelsen som yogapasset ger.

 
Vad önskar du som lärare att dina elever ska ha med sig från ett yogapass?
Att de känner att något händer inuti dem, att sinnet stabiliseras. Det är det viktiga.
Träningen är något som kommer på köpet.