Förutom Ashtangayoga ger vi även kurser i Medi-/Kundaliniyoga samt Yinyoga.
Här kan du läsa mer om de olika kurserna.

 

VÅRA YOGAKURSER

KURSER HÖSTEN 2020
 start 8 september


Samtliga kurser är på 7 tillfällen
Missade tillfällen tas igen under pågående kurs

Nästa kursomgång startar vecka 44!Ashtanga Yoga Nybörjare

Tisdagar 16:45-18:15 (första tillfället 8/9-20) (FULLBOKAT)
Lärare: Anette Book
Pris: 850:-Ashtanga Yoga Fortsättning 
----Medi-/Kundaliniyoga Nybörjare
Tisdagar 18:30-19:45 (första tillfället 8/9-20) (FULLBOKAT)
Lärare: Ulrika Friberg Pallin
Pris: 850:-


YinYoga 
----Grundkurs i tarot
Torsdagar 17.00-19.00 (första tillfället 10/9-20) (FULLBOKAT)
Lärare: Anette Book
Pris: 1000:-
Kompendium ingår


*** Begränsat antal platser med anledning av corona
Anmäl dig här ***

Just nu är samtliga kurser fullbokade.
Kontakta oss om du önskar att stå på reservlistan!


Kom ihåg att ange vilken dag och kurs du önskar anmäla dig till!

Ashtanga yoga

Nybörjare:
Här lär du dig Ashtangans grunder, med fokus på andning.
Målet är att du ska bekanta dig med de stående positionerna i första serien.


Fortsättning:
Du har gått nybörjare eller kan grunderna. Vi går vidare i första seriens rörelser och övar på lyft och hopp. Yogafilosofin vävs in och vi tittar närmare på den åttafaldiga vägen. Praktiken styrs successivt mot det egna flödet, för att ge dig en chans att finna trygghet i ditt egna utövande.


Mysore
Här praktiserar du det du lärt dig i din egen takt, utifrån din egen andning och flöde. Läraren finns hela tiden närvande för hjälp och vägledning. Du får bland annat hjälp med  linjering, hur du kan jobba med eventuella skador eller andra begränsningar. Vidare hur rörelserna kan fördjupas samt, när du är redo, bli introducerad i nya.


Medi-/Kundaliniyoga

Kundaliniyogan är en aktiv och dynamisk yoga som passar både nybörjare och vana yogautövare. Den medicinska yogan kommer från kundaliniyogan men har anpassats för att vara lugnare. Vi jobbar med kroppsställningar/asanas, andningsövningar, avslappning, meditation och mantran. Det finns många olika yogapass/kriyor som alla har ett speciellt syfte. 
I kundaliniyogan handlar det inte så mycket om att vara flexibel utan att få mer kraft och energi genom dynamiska rörelser.

Medicinsk yoga/kundaliniyoga är mycket bra friskvård och det finns många vetenskapliga studier på detta. Speciellt vid stress, ångest/oro, ryggproblem, värk med mera har yogan visat sig vara mycket effektiv.


Yinyoga

Yinyoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Fokus ligger på kroppens så kallade yinpartier, de som är innerst i kroppen, som skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. Stelhet och osmidighet sitter främst i fascian, en bindvävshinna, som ju äldre vi blir, blir allt stelare och torrare. Med hjälp av  yinyoga kan vi, genom att skapa ett större flöde i vår bindväv, öka vår rörlighet och smidighet.
Det är en långsam, enkel, avkopplande men samtidigt energigivande yogastil som alla, oavsett tidigare erfarenhet kan utföra.
Vi stannar i varje rörelse under en längre tid, vilket medför att kroppen slappnar av,  medvetandet mjukas upp och du vilar i nuet.