Förutom Ashtangayoga ger vi även kurser i Medi-/Kundaliniyoga samt Yinyoga.
Här kan du läsa mer om de olika kurserna.

 

VÅRA YOGAKURSER

KURSER VÅRTERMINEN 2024

Ashtangayoga för nybörjare med Anette Book
Lördagar 14.00-15.30 med start 2/3-24
Tisdagar 16.45-18.15 med start 5/3-24

Restorative Yoga med Helene Lindbladh
Måndagar 18.15-19.45 med start 12/2-24


Samtliga kurser är på 7 tillfällen om inget annat anges.
Missade tillfällen tas igen under pågående kurs.

Anmälan till kurs gör du här 
Kom ihåg att ange vilken dag och kurs du önskar anmäla dig till!

OBS att vi har begränsat antal platser på våra kurser.
När du betalat din kurs är du garanterad plats!


Vi har även yoga-klasser, enstaka tillfällen för dig som inte vill gå en kurs.


Ashtanga Yoga
Steg 1 Nybörjare/Nystart

Tisdagar 16.45-18.15 Anette
Kursstart 5/3-24

Lördagar 14.00-15.30 Anette
Kursstart 2/3-24

Ashtanga Yoga
Steg 2 Nybörjare/Nystart
 

---


Ashtanga Yoga
Steg 3 Fortsättning

---Ashtanga Yoga
Steg 4 Fortsättning

---


Medi-/Kundaliniyoga Nybörjare
---


YinYoga 
----


Restorative Yoga 
Måndagar 18.15-19.45 Helene
Kursstart 12/2-24
 

Ashtanga yoga

Steg 1 Nybörjare/Nystart:
Här lär du dig Ashtangans grunder, med fokus på andning.
Du som inte gjort Ashtangayoga tidigare kommer bekanta dig med de stående positionerna i första serien.
Denna kurs passar även dig som haft ett uppehåll och vill hitta tillbaka till Ashtangayogan igen i ett litet lugnare tempo.


Steg 2 Nybörjare/Nystart:
En fortsättning på vår nybörjarkurs. Även du som aldrig har yogat förut är välkommen till denna grupp!
Här lär du dig Ashtangans grunder, med fokus på andning.
Du som inte gjort Ashtangayoga tidigare kommer bekanta dig med de stående positionerna i första serien. Vi bekantar oss även med Ashtangayogans inledings- och avslutningsmantra.
Denna kurs passar även dig som haft ett uppehåll och vill hitta tillbaka till Ashtangayogan igen i ett litet lugnare tempo.


Steg 3 Fortsättning:
Du har gått nybörjare eller kan grunderna. Vi går vidare i första seriens rörelser och övar på lyft och hopp. Yogafilosofin vävs in och vi tittar närmare på den åttafaldiga vägen.
Praktiken styrs successivt mot det egna flödet, för att ge dig en chans att finna trygghet i ditt egna utövande.


Steg 4 Fortsättning:
Du kan grunderna I Ashtangayoga. Vi går vidare i första seriens rörelser och använder lyft och hopp för att hitta ett bra flöde. 
Praktiken styrs successivt mot det egna flödet, för att ge dig en chans att finna trygghet i ditt egna utövande.


Mysore
Här praktiserar du det du lärt dig i din egen takt, utifrån din egen andning och flöde. Läraren finns hela tiden närvande för hjälp och vägledning. Du får bland annat hjälp med  linjering, hur du kan jobba med eventuella skador eller andra begränsningar. Vidare hur rörelserna kan fördjupas samt, när du är redo, bli introducerad i nya.


Medi-/Kundaliniyoga

Kundaliniyogan är en aktiv och dynamisk yoga som passar både nybörjare och vana yogautövare. Den medicinska yogan kommer från kundaliniyogan men har anpassats för att vara lugnare. Vi jobbar med kroppsställningar/asanas, andningsövningar, avslappning, meditation och mantran. Det finns många olika yogapass/kriyor som alla har ett speciellt syfte. 
I kundaliniyogan handlar det inte så mycket om att vara flexibel utan att få mer kraft och energi genom dynamiska rörelser.

Medicinsk yoga/kundaliniyoga är mycket bra friskvård och det finns många vetenskapliga studier på detta. Speciellt vid stress, ångest/oro, ryggproblem, värk med mera har yogan visat sig vara mycket effektiv.

Yinyoga

Yinyoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Fokus ligger på kroppens så kallade yinpartier, de som är innerst i kroppen, som skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. Stelhet och osmidighet sitter främst i fascian, en bindvävshinna, som ju äldre vi blir, blir allt stelare och torrare. Med hjälp av  yinyoga kan vi, genom att skapa ett större flöde i vår bindväv, öka vår rörlighet och smidighet.
Det är en långsam, enkel, avkopplande men samtidigt energigivande yogastil som alla, oavsett tidigare erfarenhet kan utföra.
Vi stannar i varje rörelse under en längre tid, vilket medför att kroppen slappnar av,  medvetandet mjukas upp och du vilar i nuet.

Restorative Yoga


Restorative Yoga är en mycket lugn och mjuk form av yoga. Positionerna är vilsamma och genom att stanna en lång stund i varje ställning får kroppen chans till att slappna av på djupet.


 


Feng Shui med Anette Gren (Kurs 4 tillfällen)
Kursstart: 24/1-22

Anette Gren är utbildad i läran om Feng Shui genom studier hos European School of Feng Shui och examinerades av Roger Green 2003. Läran har präglat hennes liv sedan dess liksom hängivenheten till yogans värld.
Matlagning och näringslära upptar också en stor del av hennes liv efter genomförda kurser i relaterade ämnen.
Anette känner stor ödmjukhet inför naturen och djuren med insikt om att vi har mycket att lära av den och tar den inte heller förgiven. Alltsammans behöver vårdas lika ömt som våra egna barn och inte skövlas, anser hon.

Med Feng Shui som grund har Anette satt upp en egen väv av livsfilosofi som hon stegvis presenterar. Hon kommer att ge oss tankar och idéer vad som påverkar oss och hur vi hittar balans i livet och finner förnöjsamhet, genom att ge oss verktyg för ökad trivsel i vår närmiljö och hur man finner den rätta timingen i tillvaron.

Block 1 
Genomgång i hur vi kan tänka och förhålla oss till omgivningen.

Block 2
Vi tittar tillsammans på livscykeln, årstiderna och sambandet till de fem elementen TRÄ, ELD, JORD, METALL, VATTEN.

Block 3
Genomgång av Baguans olika områden, dess betydelse och funktion.

Block 4
Vi tittar på hemmets olika delar, Tai Chi och våra mest gynnsamma väderstreck.
 


Tarot

Det finns många sätt att lära sig mer om sitt inre liv, och tarot är ett av dessa sätt. Det sägs att korten och läggningarna hjälper oss att fokusera och komma i kontakt med vår intuition, och på så sätt kan tarotleken vara din guide på din inre resa.

I denna grundkurs får du lära dig om tarotlekens uppbyggnad i stora och lilla arkanan, de fyra sviterna och vad varje kort står för. Vi kommer även att prova några olika läggningar och det kommer bli gott om tillfällen att öva på att tolka korten.