Förutom Ashtangayoga ger vi även kurser i Medi-/Kundaliniyoga samt Yinyoga.
Här kan du läsa mer om de olika kurserna.

 

VÅRA YOGAKURSER

KURSER HÖSTEN 2021

OBS! -- Nästa kursstart blir v 42 för Kundaliniyoga och v 43 för Yinyoga och Ashtangayoga. -- OBS!


Samtliga kurser är på 7 tillfällen om inget annat anges.
Missade tillfällen tas igen under pågående kurs.

Anmälan till kurs gör du 
här 
Kom ihåg att ange vilken dag och kurs du önskar anmäla dig till!

OBS att vi har begränsat antal platser med anledning av corona.
När du betalat din kurs är du garanterad plats!


Vi har även yoga-klasser, enstaka tillfällen för dig som inte vill gå en kurs.

 


Ashtanga Yoga Nybörjare2/Nystart
Torsdagar kl 16.45-18.00 (7 gånger) Kursstart 28/10-21


Ashtanga Yoga Fortsättning 
----


Medi-/Kundaliniyoga Nybörjare
Tisdagar kl 18.30-19.45. (7 gånger) Kursstart 19/10-21


YinYoga 
Måndagar kl 18.15-19.30 (7 gånger) Kursstart 25/10-21Feng Shui med Anette Gren
Torsdagar  kl 16.30-18.30 (4 gånger) Kursstart 23/9-21
Mer info om kursen här

 

Ashtanga yoga

Nybörjare2/Nystart:
En fortsättning på höstens nybörjarkurs. Även du som aldrig har yogat förut är välkommen till denna grupp!
Här lär du dig Ashtangans grunder, med fokus på andning.
Du som inte gjort Ashtangayoga tidigare kommer bekanta dig med de stående positionerna i första serien.
Denna kurs passar även dig som haft ett uppehåll och vill hitta tillbaka till Ashtangayogan igen i ett litet lugnare tempo.


Fortsättning:
Du har gått nybörjare eller kan grunderna. Vi går vidare i första seriens rörelser och övar på lyft och hopp. Yogafilosofin vävs in och vi tittar närmare på den åttafaldiga vägen. Praktiken styrs successivt mot det egna flödet, för att ge dig en chans att finna trygghet i ditt egna utövande.


Mysore
Här praktiserar du det du lärt dig i din egen takt, utifrån din egen andning och flöde. Läraren finns hela tiden närvande för hjälp och vägledning. Du får bland annat hjälp med  linjering, hur du kan jobba med eventuella skador eller andra begränsningar. Vidare hur rörelserna kan fördjupas samt, när du är redo, bli introducerad i nya.


Medi-/Kundaliniyoga

Kundaliniyogan är en aktiv och dynamisk yoga som passar både nybörjare och vana yogautövare. Den medicinska yogan kommer från kundaliniyogan men har anpassats för att vara lugnare. Vi jobbar med kroppsställningar/asanas, andningsövningar, avslappning, meditation och mantran. Det finns många olika yogapass/kriyor som alla har ett speciellt syfte. 
I kundaliniyogan handlar det inte så mycket om att vara flexibel utan att få mer kraft och energi genom dynamiska rörelser.

Medicinsk yoga/kundaliniyoga är mycket bra friskvård och det finns många vetenskapliga studier på detta. Speciellt vid stress, ångest/oro, ryggproblem, värk med mera har yogan visat sig vara mycket effektiv.

Yinyoga

Yinyoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Fokus ligger på kroppens så kallade yinpartier, de som är innerst i kroppen, som skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. Stelhet och osmidighet sitter främst i fascian, en bindvävshinna, som ju äldre vi blir, blir allt stelare och torrare. Med hjälp av  yinyoga kan vi, genom att skapa ett större flöde i vår bindväv, öka vår rörlighet och smidighet.
Det är en långsam, enkel, avkopplande men samtidigt energigivande yogastil som alla, oavsett tidigare erfarenhet kan utföra.
Vi stannar i varje rörelse under en längre tid, vilket medför att kroppen slappnar av,  medvetandet mjukas upp och du vilar i nuet.


Feng Shui med Anette Gren (Kurs 4 tillfällen)

Anette Gren är utbildad i läran om Feng Shui genom studier hos European School of Feng Shui och examinerades av Roger Green 2003. Läran har präglat hennes liv sedan dess liksom hängivenheten till yogans värld.
Matlagning och näringslära upptar också en stor del av hennes liv efter genomförda kurser i relaterade ämnen. Anette känner stor ödmjukhet inför naturen och djuren med insikt om att vi har mycket att lära av den och tar den inte för given.

Med Feng Shui som grund har Anette satt upp en egen väv av livsfilosofi som hon stegvis presenterar. Hon kommer att ge oss tankar och idéer vad som påverkar oss och hur vi hittar balans i livet och finner förnöjsamhet genom att ge oss verktyg för ökad trivsel i vår närmiljö och att finna den rätta timingen i tillvaron.


Tarot

Det finns många sätt att lära sig mer om sitt inre liv, och tarot är ett av dessa sätt. Det sägs att korten och läggningarna hjälper oss att fokusera och komma i kontakt med vår intuition, och på så sätt kan tarotleken vara din guide på din inre resa.

I denna grundkurs får du lära dig om tarotlekens uppbyggnad i stora och lilla arkanan, de fyra sviterna och vad varje kort står för. Vi kommer även att prova några olika läggningar och det kommer bli gott om tillfällen att öva på att tolka korten.